19 09 17agg

19-09-17 Συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Αν. Γ.Γ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση του Προέδρου του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη που αυτοδιορίστηκε και Γραμματέας του ΤΕΙ, κατέθεσε σήμερα ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλος στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αμέσως μετά, ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε:

«Το ΥΠΠΕΘ οφείλει να διαφυλάσσει τη νομιμότητα. Καταθέσαμε σήμερα έναν επιπλέον φάκελο εγγράφων στην Εισαγγελία σχετικά με την υπόθεση εκλογής Γραμματέα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το υλικό αυτό είναι συμπληρωματικό αυτών που καταθέσαμε τον Ιούλιο. Το ΦΕΚ διορισμού Γραμματέα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν δημοσιεύτηκε και υπήρξε παραίτηση του υπό διορισμό Γραμματέα. Στο ΥΠΠΕΘ έχουν προσκομιστεί έγγραφα που θέτουν νέες διαστάσεις ως προς τη νομιμότητα των πράξεων στο όλο ζήτημα και αυτά καταθέσαμε».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε στον Τύπο τον περασμένο Ιούνιο και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης διορίστηκε και Γραμματέας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με τετραετή θητεία, ύστερα από προκήρυξη που εκδόθηκε στις 30 Μαΐου.

Τον διορισμό του προέδρου του ΑΤΕΙ ως Γραμματέα, φέρεται να υπογράφει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης καθηγητής Παναγιώτης Τζιώνας.

Πρόκειται για μοναδική απόφαση στα χρονικά των ΑΕΙ,  εν ενεργεία πρόεδρος ΤΕΙ να διορίζεται στη θέση του Γραμματέα, ύστερα από προκήρυξη. Για το θέμα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχε εκδώσει ανακοίνωση η οποία επισυνάπτεται.

http://www.minedu.gov.gr/news/28752-116-06-16-i-aftogeloiopoiisi-orismenon-vlaptei-telika-olous-mas-2

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top