tzoufi 500

14-12-18 Συνέντευξη Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο Alpha Ρεπορτάζ

«Εθνικά όχι απλώς ωφέλιμη, αλλά και χρήσιμη, διότι προάγει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», χαρακτήρισε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη την Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας στο Alpha Ρεπορτάζ και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και ο Σπύρο Λάμπρου.

Η Υφυπουργός τόνισε ότι «για πρώτη φορά, αλλάζει το όνομά της μία χώρα, όχι εν καιρώ πολέμου, ενώ προβαίνει και σε συνταγματική αναθεώρηση στα βασικά άρθρα που αφορούν τον αλυτρωτισμό».

Πρόσθεσε δε ότι «εφόσον τηρηθούν οι συνταγματικές μεταβολές που είναι απολύτως απαραίτητες, θα τη φέρουμε στην ελληνική βουλή και πιστεύουμε ότι θα υπάρχει εκείνη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι «οι θέσεις του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν διαχρονικά ίδιες, θεωρούμε ότι αυτή είναι μία συμφωνία η οποία δίνει στην χώρα μας τη δυνατότητα της περαιτέρω συναντίληψης και ανάπτυξης στην περιοχή, όπου πράγματι παίζονται πάρα πολλά συμφέροντα.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της κ. Κεφαλογιάννη περί «εθνικής μειοδοσίας», η κ. Τζούφη υπογράμμισε ότι «αυτού του τύπου οι τοποθετήσεις ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και παραπέμπουν σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. «Επομένως», δήλωσε η κ. Τζούφη, «τα περί εθνικής μειοδοσίας σας τα επιστρέφουμε και σε καμία περίπτωση δεν τα αποδεχόμαστε».

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top