rsz eycs

25-11-19  Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στη Σύνοδο Υπουργών Νεολαίας EYCS στις Βρυξέλλες

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Βούτσινος Γεώργιος, εκπροσωπώντας την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως,  συμμετείχε στη Σύνοδο Υπουργών Νεολαίας EYCS που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 22 Νοεμβρίου 2019 και παρουσίασε τις θέσεις της χώρας μας στη συζήτηση προσανατολισμού που διεξήχθη στο Συμβούλιο με θέμα «Το όραμα του youth work στην Ευρώπη - κλιματική αλλαγή, νέοι και youth work». Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «η νέα γενιά προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα την υποστήριξη σχετικών δράσεων ώστε η νεολαία να εφοδιαστεί με τα απαιτούμενα εκπαιδευτικά εργαλεία όπως τεχνολογία αιχμής, επιστημονική κουλτούρα, δεξιότητες και γνώσεις για να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες συνθήκες που η κλιματική αλλαγή διαμορφώνει. (…) Για την Ελλάδα, μία χώρα πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά που απειλείται από την κλιματική αλλαγή, θεωρώ ότι είναι παραπάνω από επείγουσα η σύνδεση της εργασίας με τη Νεολαία σε θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως νέα Κυβέρνηση που ανέλαβε πρόσφατα τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο κ. Βούτσινος, στο περιθώριο της Συνόδου, συνομίλησε με ομολόγους του και  συζήτησε αναλυτικά για τις πολιτικές της Ελλάδας στον νευραλγικό τομέα της νεολαίας με τον Πρέσβη κ. Μακρή καθώς και με τα μέλη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top