bible 550 400

22-05-17 Δημοσίευση έκθεσης με τίτλο “Key Data on Teaching Languages at School in Europe – 2017 Edition” («Αριθμοί-Κλειδιά για τη Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στα Σχολεία στην Ευρώπη – Έκδοση 2017»)

Η νέα έκδοση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης για τα Εκπαιδευτικά Συστήματα και τις Πολιτικές στην Ευρώπη ΕΥΡΥΔΙΚΗ, με τίτλο “Key Data on Teaching Languages at School in Europe – 2017 Edition” («Αριθμοί-Κλειδιά για τη Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στα Σχολεία στην Ευρώπη – Έκδοση 2017») επιδεικνύει θετικές τάσεις στη διδασκαλία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Υπάρχουν πάνω από 60 επίσημες γλώσσες στην Ευρώπη.  Είναι μια ήπειρος σημαντικής γλωσσικής πολυμορφίας και αυτό το εύρος συνεχώς διευρύνεται με τις πρόσφατες μεταναστευτικές ροές.  Η συγκεκριμένη μελέτη παρουσιάζει τις κύριες εκπαιδευτικές πολιτικές που αφορούν τη διδασκαλία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε 42 Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα.  Μερικές από τις ερωτήσεις που απαντά η μελέτη είναι:

  • Πόσο χρόνο αφιερώνουν οι μαθητές στην εκμάθηση ξένων γλωσσών;
  • Ποιες είναι οι δέκα πιο δημοφιλείς ξένες γλώσσες;
  • Οι καθηγητές ξένων γλωσσών ταξιδεύουν στο εξωτερικό προκειμένου να επιμορφωθούν;
  • Πόσα παιδιά μεταναστών χρησιμοποιούν τη γλώσσα που διδάσκονται στο σχολείο στο σπίτι τους;

Παρόλο που η μελέτη εστιάζει στις ξένες γλώσσες, παρέχονται επίσης πληροφορίες σχετικά με τις μειονοτικές και περιφερειακές γλώσσες και τις κλασικές γλώσσες στο πρόγραμμα σπουδών.  Επιπλέον, η εν λόγω μελέτη περιλαμβάνει τα μέτρα γλωσσικής υποστήριξης για τα νεοφερμένα παιδιά μεταναστών.

Τέλος, η έκθεση συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικές πηγές, όπως το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, την Eurostat και τις διεθνείς έρευνες του PISA – OECD και TALIS.  Τα στοιχεία καλύπτουν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μαυροβούνιο, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/mwikis/eurydice/index.php/Publications:Key_Data_on_Teaching_Languages_at_School_in_Europe_–_2017_Edition 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top